Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paní Daňková,

souhlas do posledního písmene! Mám obavu (na zakladě čím dál většího, zjevného úpadku školstvi a narůstání všech "aktivit", které k němu rok od roku přispívají), že je to záměr. Záměr vytvořit co nejhloupější generace, které budou snadno ovladatelné, a tudíž pro ty nahoře naprosto vyhovující k pohodlnému vládnutí.

Vám karma R^

2 0
možnosti

Teze o absolutní rovnosti všech lidí nutně vedou ke snaze zlikvidovat třídění žáků známkami na chytré a pracovité, popř. na nenadané a líné. Takže se postupně odebere všecko, co nezvládne každý, a zůstanou projekty, debatní kluby, psychologické hry a podobné "měkké" dovednosti, přestane se hodnotit - a všichni budeme úspěšní (a nevzdělaní).

5 0
možnosti

Jak celostátně povinná maturita z matematiky ovlivní počet vyučených řemeslníků? Nijak. Snaha reformovat výuku matematiky tu už je v osobě profesora Hejného. Za mě je to Hejného matematika velmi dobrou cestou.

0 3
možnosti

Kdo nemá na to, aby maturoval z matematiky, půjde se alespoň vyučit. Mnozí z těch učňů si nakonec to maturitu v nástavbě udělají.

2 0
možnosti

Ti staří lidé s takzvaným "skutečným" vzděláním, dnes důchodci, tvoří páteřní voličskou základnu Andreje Babiše. Mladí, údajně málo vzdělaní, na něj zvysoka kašlou. Já bych to tak nechal.

0 3
možnosti

P39a76v68e17l 48V33é50b44r

31. 5. 2020 8:08

Nazval bych vás blbem, kdyby to pravidla tohoto blogu dovolovala, Takto vás nazývám pouze osobou nemoudrou.

Jsem důchodce a Bureše nevolím ani náhodou. Kdyby nebylo (velmi mnoha) jiných důvodů, tak stačí, že oligarcha s takovým ekonomickým vlivem nemá (měl by nesmět) vstupovat do politiky.

Znám jen velmi málo lidí své věkové kategorie, kteří Bureše obdivuji. Želbohu znám podstatně více mladších, kteří k němu vzhlížejí. Takže nechte toho škatulkování.

5 0
možnosti

P96a32v11e76l 14V20é50b32r

30. 5. 2020 23:10

Možná nebohé prvňáky čeká, z hlediska úrovně vzdělávání, ještě horší osud. Snahou je totiž získat co nejvíc lidí s papírem o vzdělání a skutečné vzdělání je vedlejší (dokonce možná nežádoucí). Proto se úroveň výuky neustále snižuje, aby žádný studentík nenarazil a obávám se, že brzo dospějeme do stavu, kdy k získání lejstra bude stačit občasná přítomnost ve škole.

3 1
možnosti

My v takovém stavu už bohužel jsme. Dneska je tolik středních škol, že berou prakticky bez přijímaček uchazeče se čtyřkami na vysvědčení. Kvůli penězům nikoho nevyhodí a tudíž musejí i dostatečný počet nechat odmaturovat, aby neměly problémy se školní inspekcí, která by jim mohla vytknout nízkou úspěšnost u maturit. Státní maturity jako pojistka proti rozdávání maturit za občasnou docházku příliš nefungují...

4 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 953x
Nezávislá učitelka, autorka efektivní metodiky v úspěšných výukových programech Chytré dítě.
www.skolauceni.cz

Seznam rubrik