Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pracovní sešity jsou zlo, hlavně na prvním stupni. Děti se neučí psát a počítat, ale vyplňovat kolonky. A vzhledem k tomu, že jsem učila na druhém stupni, tak vás prosím, zasaďte se o výuku násobilky po "starém způsobu" hezky dvakrát dvě jsou čtyři a ne odříkávat za sebou násobky. Potom mi stojí deváťák u tabule a když má napsat kolik je třikrát šest, tak si ukazuje na prstech šest, dvanáct, osmnáct.

2 0
možnosti

Děkuji za příspěvek. Je to ničení schopností dětí, úmysl vychovat z dětí stádečko nemyslících lidí do té montovny, kterou se stává náš stát. Bohužel některé z těch dětí jsou už rodiče.

1 0
možnosti

J90o51s77e44f 18N85i68k14l

30. 11. 2018 16:19

Jak vidíte podle četnosti diskuze, tak školství je pramálo zajímavé téma...

0 0
možnosti
Foto

Kdysi hodně dávno školy dokázaly žáky mimo jiné naučit latinu, řečtinu a hebrejštinu. Dnes mám pocit, že je naučí jen chodit do školy a předstírat, že se něco naučili.

1 0
možnosti

Dkěkuji, je to tak. Na Obchodní akademii byl těsnopis ve dvou cizích jazycích - a jeho přepsání , atd. Dnes je problém s maturitou z češtiny.

0 0
možnosti

J71o89s51e48f 54N63i12k80l

30. 11. 2018 14:47

...Zrušit "hloupou" inkluzi (tím i "pedagoga" asistenta), zavést praktické (zvláštní) školy, zrušit vzdělávací a výchovné školní programy, zavést jednotné osnovy, zavést maximálně dva typy učebnic,zrušit nadbytečná nakladatelství různých učebnic (jen odčerpávají peníze,) odstranit zbytečnou byrokracii a dokumentaci škol, zavést (uzákonit) povinnou dokumentaci škol nezbytně nutnou, stanovit osnovy předmětu, který by nahradil rodinnou,občanskou výchovu a výchovu k povolání (zbytečně odčerpávají časová plán) či výchovu ke zdraví, zavést praktické vyučování (školní dílny s různým zaměřením), zrušit ČŠI (stejně kontroluje jen zbytečnou dokumentaci a v ničem neporadí),počítače ano, interaktivní tabule do každé třídy, škola je také memorování, nestydět se za to, že se žák musí také naučit něco zpaměti...u žáku vyžadovat kázeň, hrubé přestupky trestat (trest rovná se "výchovné opatření")...atd..

2 0
možnosti

Děkuji, je to tak. Na Obchodní akademii byl těsnopis ve dvou cizích jazycích - a jeho přepsání , atd. Dnes je problém s maturitou z češtiny.

0 0
možnosti
Foto

:-):-(:-)To je nám ale nadělení, není-liž pravda? Radu nepotřebujete Vy. Ale ti, kdo ji pořebují si možná nenechají radit. Ale zkusit se to dá. Poradit jim. Jen na to člověk nemůže být sám, aby na takový pokus neměl jen velmi nepříjemné vzpomínky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 953x
Nezávislá učitelka, autorka efektivní metodiky v úspěšných výukových programech Chytré dítě.
www.skolauceni.cz

Seznam rubrik